Restaurangskyltar: Hitta rätt skylt för din restaurang

En skylt för en restaurang är inte bara en del av byggnadens fasad; den är en avgörande faktor för att skapa ett första intryck och locka kunder. En väl utformad restaurangskylt fungerar som en tyst budbärare som kommunicerar restaurangens identitet, specialitet och atmosfär till förbipasserande. I en värld där konkurrensen är hård och visuell marknadsföring spelar en stor roll, kan en unik och iögonfallande variant vara skillnaden mellan en förbipasserande och en kund. Den är inte bara en vägvisare, utan en symbol för restaurangens varumärke och kvalitet.

Därför är restaurangskylten så viktig!

Restaurangskyltens betydelse kan inte underskattas. Det är ofta den första kontakten potentiella kunder har med din restaurang. Den kan spela en avgörande roll i restaurangens framgång genom att öka synligheten och skapa varumärkesmedvetenhet. En väl utformad variant lockar inte bara uppmärksamhet utan hjälper också till att förmedla restaurangens koncept, vare sig det är en familjevänlig diner, en lyxig gourmetrestaurang, eller ett avslappnat café. Den fungerar också som ett verktyg för att skilja dig från konkurrenterna. I en bransch där läget är allt, hjälper en den till att placera restaurangen i potentiella kunders medvetande, även innan de har satt sin fot inuti.

Olika typer av restaurangskyltar

Det finns många olika stilar och typer att välja mellan, var och en med sin unika förmåga att fånga kundens uppmärksamhet och förmedla restaurangens atmosfär. Valet bör återspegla restaurangens personlighet och målgrupp. Här är exempel på några populära varianter:

klassisk-restaurangskylt

Klassiska

Klassiska skyltar är tidlösa och elegant utformade. De utstrålar ofta en känsla av tradition och kvalitet, vilket gör dem idealiska för restauranger som erbjuder fina middagar eller har en historisk bakgrund. De har ofta sofistikerade typsnitt och diskret färgsättning för att skapa en känsla av exklusivitet och elegans.

neonskylt-på-restaurang

Neon

Neonskyltar är ljusa och iögonfallande och passar perfekt för att skapa en livlig och ungdomlig atmosfär. De är idealiska för nattklubbar, diners och trendiga barer. Med sitt glödande utseende lockar de till sig uppmärksamhet och är synliga även på långt håll.

Träskylt-för-restaurang

Trä

Perfekta för att skapa en rustik eller traditionell känsla. De används ofta av gastropubar, bryggerier eller restauranger i lantlig stil. De kan vara handgjorda och skräddarsydda för att ge en unik och varm känsla.

Tips på återförsäljare

Holmquist sign

Holmquist sign är ett av Sveriges äldsta skyltföretag och specialiserar sig på att skapa unika produkter anpassade efter kundens önskemål. De kombinerar hantverkstradition med modern innovation för att leverera hållbara, skräddarsydda lösningar som reflekterar restaurangens varumärke och budskap. Letar du efter en unik skylt för restaurang är det här ett bra alternativ. Läs mer på deras hemsida!

Mejl: sales@holmquistsign.se
Telefon: 08-681 89 90


Holmquistsign.se

Accus

Att välja Accus som tillverkare till din restaurang eller ditt café kan göra stor skillnad för din verksamhet. Accus erbjuder genomtänkta och högkvalitativa lösningar som inte bara är välkomnande utan också speglar ditt varumärkes unika karaktär. Deras utbud inkluderar olika varianter med användning till exempelvis menyer eller entréer och mycket mer. Få mer information på deras hemsida!

Mejl: info@accus.se
Telefon: 040-36 32 90


Accus.se

Skyltstudion

Väljer du att handla från Skyltstudion får du både flexibilitet och snabbhet i leveransen, med möjlighet att anpassa skyltarna till ditt företags unika behov. De erbjuder lokal produktion, vilket bidrar till kortare leveranstider och en nöjd kund-garanti säkerställer att du blir helt nöjd med dina nya produkter. Besök deras hemsida för mer information!

Mejl: info@skyltstudion.se
Telefon: 0512-159 00


Skyltstudion

Saker att tänka på

Får man sätta upp egen skylt?

Ja, generellt får man det, men det är viktigt att följa lokala bestämmelser och regler. I många kommuner krävs det bygglov för större eller mer framträdande varianter, särskilt om de ska placeras i offentliga områden eller på historiska byggnader. Det är också viktigt att se till att den inte bryter mot några regler gällande säkerhet, trafik eller stadsbild.

När krävs bygglov?

Bygglov krävs vanligtvis när den överstiger vissa storlekar eller placeras på platser där den kan påverka stadsmiljön, trafiksäkerheten eller det visuella intrycket av ett område. Det är också ofta nödvändigt när den installeras på en historisk byggnad eller i en skyddad miljö. Reglerna kan variera beroende på kommunens lokala bestämmelser, så det är viktigt att höra av sig till den lokala byggnadsnämnden för att förstå de specifika kraven och processen för att ansöka om bygglov i det aktuella området. Läs mer på boverket.se.